Titlu: Initiate

Cod proiect: 2018-1-RO01-KA105-048651

Date implementare: 6-17 martie 2022

*Proiectul nu a fost implementat

 

Descriere si informatii:

„Initiate” este un proiect international de schimb de tineret care se va desfasura in perioada 6.03.2022 – 17.03.2022. La baza acestuia sta un parteneriat a 6 organizatii din 6 tari ale programului Erasmus+: Romania, Polonia, Portugalia, Letonia, Croatia, Grecia. Activitatile vor avea loc la o data care va fi stabilita ulterior, in contextul pandemiei covid-19, la Poiana Negrii, Romania, si vor reuni 42 de participanti.

Am conceput proiectul Initiate cu scopul de a oferi tinerilor educatie antreprenoriala, prin dezvoltarea unor abilitati necesare pentru evolutia lor profesionala. Prin implicarea in proiect, ne propunem sa motivam tinerii sa-si realizeze potentialul si obiectivele de cariera, astfel ca acestia sa devina cetateni de succes, bine incadrati in circuitul economic si social.

Studiile europene arata ca necesitatea unui astfel de proiect deriva, pe de o parte, din faptul ca somajul in randul tinerilor ramane una din problemele stringente ale ultimilor ani, angajarea in antreprenoriat fiind una din solutiile potentiale. In acelasi timp, programele educationale traditionale nu pun suficient accent pe dezvoltarea atitudinilor si abilitatilor antreprenoriale.

Am trasat obiectivele poriectului pornind de la realitatile la nivel european si in comunitatile partenerilor. Astfel, pana la 31.07.2020, ne propunem sa realizam urmatoarele obiective:

O1. Sa oferim educatie antreprenoriala tinerilor si sa dezvoltam abilitatile necesare celor 42 de participanti, identificand 5 idei viabile de afaceri.

O2. Sa furnizam tinerilor instrumente practice de lucru, creand si distribuind “Ghidului tanarului antreprenor” catre 10 000 de contacte.

O3. Sa sustinem tinerii in lansarea activitatilor antreprenoriale si sa promovam antreprenoriatul in randul tinerilor, creand si popularizand video-urile motivationale. Ne propunem 3000 de vizualizari.

Promovand antreprenoriatul in randul tinerilor, raspundem atat obiectivelor programului Erasmus+, cat si unuia dintre obiectivele strategiei Europa 2020, scopul final fiind reducerea somajului si excluziunii sociale.

Galerie Video

Galerie imagini